Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

martinamichaela

8. 2. 2010 21:06
držím palce!

Přesně vím čím procházíte. U syna, po těžké nemoci, zjistili intoleranci na laktózu. Půl roku nám trvalo, než jsme přestali mít hrůzu z jídla...nyní už vše zvládáme a dokonce jsme se odvážili syna pustit na letní soustředění i školu v přírodě, paní učitelky i trenéři nám vyšli ve všem vstříc a vše proběhlo bez problémů. Držím Vám moc pěsti ať to také zvládáte:-)

0 0
možnosti

chaje

7. 2. 2010 20:27
Držím palce - mám doma totéž

Mám tři děti, nejstarší dcera má již 2,5 roku cukrovku, je na inzulínu 4x denně. Když jí cukrovku objevili, bylo jí necelých deset - naštěstí nebyla úplně maličká. Bylo to hodně, hodně těžké a dodnes je, i když psychicky se už s cukrovku víceméně vyrovnala, ale stejně občas pláče. To nutné omezování, rozpíchané ruce, nohy, nepříjemné hypoglykémie a při každém nachlazení hyperglykémie se všemi průvodními potížemi. Z adva a půl roku byla asi pětkrát v nemocnici, většinou na kapačkách - většinou jí zkosila nemoc, se kterou se v nemocnici běžně nekončí. Přesto má ta nemoc i svá pozitiva - dcera neuvěřitelně psychicky vyspěla. Doktorka jí slibuje, že nebude díky dietě nikdy bojovat s nadváhou, bude stále krásně štíhlá. Je třeba se na to dívat pozitivně. Bojujeme! Držte se!

0 0
možnosti

lesicatko

7. 2. 2010 20:43
Re: Držím palce - mám doma totéž

"Doktorka jí slibuje, že nebude díky dietě nikdy bojovat s nadváhou, bude stále krásně štíhlá.!"

.

Doktorka klame.Sú popísané skôr stavy, ked dievčatá vynechávajú dávky inzulínu a chodia s vysokými glykémiami, aby boli štíhle. / časť energie ide cez odpad glukózy močom /  Inzulín podporuje apetít a zúčastňuje sa aj v metabolizme tukov. Teda samotná diéta pri DM I nezaručuje štíhlosť.

0 0
možnosti

lesicatko

6. 2. 2010 22:29
Hlavne kľud...

K tej dedičnosti - PaulDrake o tom nič nevie, pretože DM I nie je dedičné ochorenie, len určité predispozície sú dedičné , navyše oproti nezataženej populácii tam ide len o málo významné zvýšenie rizika DM I pri jednom rodičovi . Už ak by mali obaja DM I, je tam značné riziko, ale v SR poznám aj také rodiny, všetko zdravé deti v šťastných rodinách.Ono skôr ide vždy o kvalitu rodičovstva ako o geneticky čo najdokonalejšie deti , to tu už v jednej ideológii bolo...

Na druhej strane, hovoriť tomu dievčaťu, že sa už vydávať bude zdravé tak ,ako to urobila autorka v diskusii v predchádzajúcom článku tiež nie je najšťastnejšie - ten pokrok za desaťročia tam je, ale podstata choroby a jej vyliečenie je v nedohĺadne - aj keď sa zdajú nadejné smery ohĺadom indukovaných pluripotentných kmeňových buniek - len tam to boli tiež zatiaľ predčasné nádeje. Podstatné je mať čo nalepšie výsledky glykémii, aby sa nerozvinuli chronické komplikácie - dnes ich už dokáže stopnúť aj benfogama . No a dúfať :)

0 0
možnosti

Petr Johan

6. 2. 2010 22:11
Jiříkovým přeji

na cestě s útrapami hodně šťastných dní. Sám mám zkušenosti z rodiny, kde babička měla nezjištěný a neléčený diabetes, díky tomu přišla o obě nohy.

Bratr s tím bojuje už přes třicet let a není to nic jednoduchého.

Držím Vám palce R^

0 0
možnosti

Petr Johan

6. 2. 2010 22:05
Nepochopím, jak zde někdo

může apelovat na nezodpovědnost rodičů.

Tím pádem, jestliže je někdo blbec, neměl by se také množit vůbec. Postupem času se dostaneme ke genocidě.

--

Celoživotní slepec porodí naprosto zdravé dítě, diabetes může být dědičnější, ale není to v žádém případ dogmatické.

0 0
možnosti

PaulDrake

6. 2. 2010 20:19
dědičné choroby

Pokud jeden z rodičů ví, že je zatížený takovouto dědičnou chorobou, nepřijde mi právě zodpovědné jí přenášet dál na děti Rv :-/ - lepší variantou je pak oplodnění dárcem.  

0 0
možnosti

mthfckr

6. 2. 2010 19:50
pěkné, ale ...

wtf?

0 0
možnosti
  • Počet článků 33
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1388x
"Pomocí jiným buduji sebe sama"
Manželka, máma, kamarádka,věčná studentka, dobrovolnice pro DIA-HELP, o.s. Most, pracující

Seznam rubrik

Oblíbené stránky