Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
L

lesicatko

2. 10. 2011 20:52
Výborná argumentácia

Presne ako píšete - investície do dobre kompenzovaného diabetika sú vlastne výhodné, lebo šetria zdravotníctvo pred neskoršími komplikaciami, ktoré sú radovo naročnejšie / dialýza, vyradenie z aktívneho pracovného procesu napr pre nasledky retinopatie a pod / takže v tomto je to presne vystihnuté.

Čo už pre mňa ako človeka zo SR je trocha prekvapujúce, že Vám nestačí limit 1 800 prúžkov na glykémie /rok , v SR je to aj po urputných naťahovačkách v kategorizačných komisiach a lobingu max 1 200 prúžkov za rok , takže Váš terajší stav by u nas brali diabetici všetkými desiatimi :)

Možno by bola priechodnejšia možnosť nad doterajší limit posudzovať ten narok na prúžky individualne, ak už je diabetické dieťa dlhodobo kompenzované, myslím, že aj tých 5 prúžkov denne by malo stačiť, aj je rozhádzané, tak aj 7 na den je málo . Ale ešte raz - tá argumentácia v čláku je výborná.Možno by ešte bolo dobré kvantitatívne porovnanie čo stojí spoločnosť dobe a zle liečený diabetik ...

0 0
možnosti
LJ

Apolena Kolenatá

2. 10. 2011 21:02
Re: Výborná argumentácia

Děkuji za vaši reakci - s těmi proužky je to doposud tak, že dětský diabetik do 18 let má automaticky nárok na 1000ks proužků, do 1800ks schvaluje revizní lékař. U dospělého je nárok na 400 ks, do 1000ks schvaluje revizní lékař.

Každé schvalování je zbytečně drahá byrokracie. Revizní lékař se dle našich zkušeností neřídí kompenzací diabetika. Vlastně zřejmě ani nikdo neví, čím se řídí, např. můj manžel dostal loni 600 ks proužků, letos 800. Dcera zatím vždy 1800ks.  Další rodiče, potažmo další diabetici, mají jiné zkušenosti..... Rádi bychom proto, aby nárok byl nejen vyšší, ale také sjednocený pro celou ČR.

0 0
možnosti
  • Počet článků 33
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1388x
"Pomocí jiným buduji sebe sama"
Manželka, máma, kamarádka,věčná studentka, dobrovolnice pro DIA-HELP, o.s. Most, pracující

Seznam rubrik

Oblíbené stránky