Komunikace mocných s (ne)mocnými

Zkoušeli jste již někdy oslovit svého poslance či senátora? Osobně, písemně, e-mailem? A jak to dopadlo? Jaká je Vaše zkušenost?

My jsme to zkusili.  Oslovili jsme mocné jménem „ne-mocných“. A to v obou smyslech tohoto výrazu. Jménem dětských diabetiků. Tedy jménem téměř vyloučených z běžného života a skutečně vážně nemocných.

Všem našim poslancům a senátorům jsme jménem občanského sdružení DIA-HELP Most zaslali e-mail s připomínkou k novele zákona, č. 48/1997 Sb. O veřejném zdravotním pojištění. Připomínka se týká počtu zdravotních pomůcek, které naše těžce zdravotně postižené děti i dospělí, opravdu nutně potřebují, aby jejich kompenzace byla na dobré úrovni a nebyli tak nezaviněně ohroženi pozdními komplikacemi, které by zdravotní pojišťovnu, potažmo stát a daňové poplatníky, zatížily mnohem, mnohem více….

Zpět k hlavnímu tématu – zprávy jsou odeslány, členové DIA-HELPu netrpělivě čekají na odezvy. Pochopí naši zákonodárci, oč nám jde?  Uvědomí si dopady novely na naše děti, na dospělé diabetiky prvního typu? Diabetici s diabetem mellitus prvního typu si svou nemoc  nezavinili, tato choroba patří mezi tzv. autoimunitní, stejně jako leukémie či rakovina.  Svoji léčbu, tedy především kompenzaci, pokud možno vyrovnanou hladinu glykémie, berou vážně nejen oni sami, ale celé rodiny, kde onemocněl byť i jen jeden jejich člen, nezáleží na tom, zda dospělý, či dítě…Na léčbě se podílí celá rodina, jde o změnu životního stylu, o nastavení jiných, důležitých priorit. Čekáme… ozve se někdo ze dvou set poslanců, z jedenaosmdesáti senátorů?

E-mailová schránka DIA-HELP se začíná „plnit“ odpověďmi…. Během tří dnů jich dorazí „celých dvanáct“. Děkujeme tedy těmto dvanácti statečným, kteří jako mandanti svých voličů s nimi i komunikují:

Rudolf Chlad, poslanec za TOP 09, Karlovy Vary

Václav Horáček, poslanec za TOP 09, Liberec

Bořivoj Šarapatka, poslanec za TOP 09, Olomouc

Lenka Andrýsová, poslankyně za VV, Olomouc

Jiří Štětina, poslanec za VV, Hradec Králové

Jiří Koskuba, poslanec za ČSSD, Praha

Antonín Seďa, poslanec za ČSSD, Zlín

Lenka Kohoutová, poslankyně za ODS, Praha

Miroslav Krejča, senátor za ČSSD, Písek

Marcel Chládek, senátor za ČSSD, Louny

Miroslav Nenutil, senátor za ČSSD, Chebsko a Tachovsko

Miloš Vystrčil, senátor za ODS, Jihlava

 Závěrem bychom rádi poděkovali senátorce, MUDr. Aleně Dernerové, ve které máme veliké zastání, na kterou se s důvěrou obracíme a která nelituje svého času, aby se sešla se členy občanského sdružení DIA HELP Most osobně.

Děkujeme ….

A těšíme se na „komunikaci“ s těmi poslanci a senátory, kteří, ač od svých voličů dostali hlas, aby je zastupovali v dolní či horní komoře parlamentu naší republiky, kteří si však ke svým lidem doposud nenašli cestu, nemají na ně čas, či snad dokonce „náladu“. Voláme Vás a připomínáme se Vám, jsme vaši VOLIČI, jsme občané této země, a je Vaší povinností zastupovat nás a mluvit za nás na půdě parlamentu. Všichni se tam bohužel nevejdeme…. Ale pokud nebudete mluvit za nás, bojovat za nás, budeme to muset zkusit……. Všemi možnými zákonnými způsoby.

  P.S.

Ještě musím dodat, že obeslat všechny poslance nebylo nijak jednoduché, protože narozdíl od senátu, který má pro senátory typizované e-mailové adresy, u poslanecké sněmovny tomu tak není, takže bylo vesměs nutné hledat e-mailovou adresu na každého jednoho poslance zvlášť. Zabralo to pár dnů, pokud má někdo z Vás, čtenářů, tip, jak tento proces zjednodušit, uvítáme každou dobrou raduJ. Ale to jen tak na okraj.

 

 

Autor: Lucie Jiříková | neděle 9.10.2011 18:06 | karma článku: 16,50 | přečteno: 1124x
  • Další články autora

Lucie Jiříková

Stalo se v Alpách

25.9.2013 v 21:12 | Karma: 13,33

Lucie Jiříková

Náš Štědrý den

9.12.2012 v 16:02 | Karma: 12,34

Lucie Jiříková

Naše druhé DIA JÁ

27.11.2012 v 19:32 | Karma: 18,50